Alianţa 2020 USR PLUS a depus la BEC peste 500.000 de semnături de susţinere

Alianţa 2020 USR PLUS a depus, marţi, la Biroul Electoral Central, listele cu semnături şi dosarele de candidaţi pentru participarea la alegerile europarlamentare din 26 mai. Preşedinţii Dan Barna şi Dacian Cioloş, alături de candidaţii USR PLUS şi cei doi manageri de campanie, Cătălin Drulă şi Vlad Voiculescu, au anunţat că au strâns peste 500.000 de semnături de susţinere.

„Ultima lună a fost un sprint nebun pentru noi toţi, dar terminăm această primă etapă cu o victorie. Am reuşit să strângem mai mult decât dublul semnăturilor impuse de lege pentru a candida la alegerile europarlamentare. Suntem cu un pas mai aproape de a scăpa România de penali şi de hoţie. Sper deosebire de celelalte partide, noi am strâns cele 500.000 de semnături pe bune, în stradă, printre oameni. Le mulţumim tuturor celor care ne-au ajutat, fiecare semnătură este importantă pentru noi”, a declarat preşedintele USR, Dan Barna.

„Am făcut cu succes primul pas pe drumul nostru către victorie şi vom continua cu aceeaşi energie şi determinare. De săptămâna viitoare ne întoarcem în stradă, prin sate şi oraşe, să le spunem românilor ce vrem să facem pentru ei în Parlamentul European şi împreună cu ei în ţară. Vom prezenta oferta noastră electorală la începutul săptămânii viitoare şi vom fi prezenţi în fiecare sat, în fiecare comună şi în fiecare oraş din ţară, precum şi în diaspora. Vom reda speranţa că putem trăi mai bine în România”, a declarat preşedintele PLUS, Dacian Cioloş.

Alianţa 2020 USR PLUS a prezentat o listă completă de 43 de candidaţi la alegerile europarlamentare, care este deschisă de Dacian Cioloş, urmat de Cristian Ghinea (USR), Dragoş Pîslaru (PLUS), Clotilde Armand (USR), Dragoş Tudorache (PLUS), Nicolae Ştefanuţă (USR), Vlad Botoş (USR), Ramona Strugariu (PLUS), Vlad Gheorghe (USR), Alin Mituţa (PLUS). În termen de cel mult 10 zile de la înregistrare, BEC trebuie să valideze listele de semnături şi dosarele de candidaţi.

Lista USR PLUS reuneşte oameni competenţi şi cinstiţi, cu experienţă în Parlamentul European şi în alte instituţii europene care pot negocia în favoarea României la Bruxelles pentru a aduce în ţară mai multe fonduri europene. Prin contrast, lista PSD pentru alegerile europarlamentare demonstrează că Liviu Dragnea continuă să-i sfideze pe români, dar şi pe partenerii europeni ai României propunând candidaţi fie cu serioase probleme de integritate, fie care s-au afirmat prin atacuri la adresa statului de drept ori prin incompetenţă.

A transmis Alianța 2020 USD PLUS într-un comunicat de presă.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!