Alianţa 2020 USR PLUS a început strângerea de semnături pentru alegerile europarlamentare

Preşedinţii „Alianţei 2020 USR PLUS” Dan Barna şi Dacian Cioloş au început astăzi strângerea celor 200.000 de semnături necesare pentru a participa la alegerile europarlamentare. Lista candidaţilor şi semnăturile trebuie depuse până pe data de 25 martie, potrivit calendarului aprobat vineri prin Hotărâre de Guvern.

„Alianţa 2020 USR PLUS construieşte alternativa care va aduce guvernarea în 2020. Alianţa are cea mai bună listă pe care România a avut-o pentru alegerile din Parlamentul European. De data aceasta, România chiar are ocazia să nu mai aleagă răul cel mai mic, pentru a evita un rău mai mare, de data aceasta românii au ocazia să voteze nişte profesionişti. Alianţa 2020 USR PLUS va trimite la Bruxelles oameni de care suntem mândri şi nu oameni care să ne facă de râs. Avem nevoie ca în următoarele cinci săptămâni să ne ajutaţi pentru a aduna cele 200.000 de semnături necesare. Din această alianţă câştigă România şi fiecare cetăţean în parte, acum avem şansa de a întoarce România spre Europa”, a declarat preşedintele USR Dan Barna.

Alegerile pentru Parlamentul European de pe 26 mai sunt cruciale pentru România. După 2 ani de abuzuri şi proteste, după 2 ani în care România a fost condusă în favoarea infractorilor, avem pentru dată şansa să facem ceva acolo contează cu adevărat – la vot. Vom avea de ales dacă vrem o Românie europeană, demnă, bazată pe reguli, care asigură bunăstare cetăţenilor ei, sau o lăsăm să ajungă o ţară periferică, la cheremul baronilor.

„Astăzi începem un drum care se va sfârşi cu o majoritate parlamentară în 2020. Tot ce se va întâmpla de astăzi încolo până la finalul anului 2020, este parte a unui proces prin care vom demonstra românilor că există o adevărată alternativă politică în România. Există o ofertă politică de oameni tineri, competenţi, capabili să-şi asume guvernarea mâine. Vom începe cu recâştigarea demnităţii la nivel european. O demnitate care, din păcate, este făcută franjuri de guvernarea actuală. Prin ceea ce fac, cei de la guvernare demonstrează că îndepărtează România de UE, în loc să o consolideze. Vom trimite la Bruxelles oameni capabili să aducă mai multe subvenţii pentru agricultori, fonduri europene pe infrastructură, educaţie, sănătate. Toate domeniile pe care trebuie să le punem la punct”, a transmis preşedintele PLUS Dacian Cioloş.

Toţi cetăţenii care vor să susţină Alianţa 2020 USR PLUS se pot înscrie pe site-ul https://www.usrplus.ro/ pentru a fi la curent cu locurile în care membrii celor două partide strâng semnături sau pentru a primi informaţii despre proiectele alianţei.

Comunicat de presă, Alianţa 2020 USR PLUS

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!