Cătălin Ivan candidează pentru PRODEMO, alături de tineri nou intraţi în politică

Europarlamentarul Cătălin Ivan candidează pentru un nou mandat la alegerile din 26 mai, pe lista noului său partid politic PRODEMO. Echipa pe care o propune pentru Parlamentul European este alcătuită din oameni care nu au mai activat în politică. Media de vârstă a candidaţilor este de 35 ani, cel mai tânăr dintre ei având 23 ani.

PRODEMO, ca Alternativa pentru Demnitate Naţională, este un proiect inovator din punct de vedere organizatoric şi funcţional, întrucât schimbă mecanismele interne ale unui partid clasic, tradiţional. Activitatea sa, total transparentă, este bazată pe competenţă, nu pe nepotism ori servilism faţă de şef. 

În PRODEMO nu există lideri, ci voci specializate pe teme majore. Iar temele PRODEMO pentru alegerile europarlamentare sunt:

1. Europa naţiunilor, puternică şi unită în diversitate. Suveranism, nu globalism. Protejarea şi punerea în lumină a tuturor valorilor, culturii şi tradiţiilor naţionale.

2. Europa creştină. Stoparea fluxurilor de imigranţi, prin implicare activă în soluţionarea cauzelor, în ţările de origine, şi politici proactive de anticipare a crizelor. Retragerea semnăturii României de pe acordul global privind migraţia.

3. România demnă în Europa. Demnitatea naţională, ca sumă a demnităţilor individuale. Proiect românesc în Europa. Crearea unei structuri interministeriale care să gestioneze toate problemele diasporei româneşti. Combaterea sclaviei moderne. România este acolo unde se află fie şi un singur român.

4. Supravieţuirea noastră ca popor şi stoparea declinului demografic. Sprijinirea familiei fireşti, naturale şi încurajarea natalităţii, prin politici de susţinere a familiilor cu copii, inclusiv cele monoparentale şi transnaţionale – cu unul sau ambii părinţi plecaţi la muncă în străinătate, şi a politicilor pro viaţă. Eliminarea ideologiei de gen din educaţia copiilor în şcoli.

5. Inteligenţa românească pentru România. Formarea centrelor de excelenţă pentru a antrena inteligenţa. Crearea de locuri de muncă bine plătite, cu valoare adăugată mare, prin sprijinirea cercetării şi inovării, crearea de start-up-uri, încurajarea iniţiativelor româneşti şi exploatarea resurselor naturale în interesul românilor şi al companiilor româneşti. Realizarea unui cadru legislativ care să permită companiilor cu capital românesc din afara ţării să dezvolte afaceri similare proprii sau în parteneriat cu companii româneşti în România.

6. Cetăţeanul în centrul preocupărilor statului. Legile şi regulile statului trebuie să favorizeze evoluţia, creativitatea şi dezvoltarea capitalului autohton, spre binele tuturor cetăţenilor, nu doar a unei clase de favorizaţi. Competenţă maximă în instituţiile publice şi competiţie reală pe piaţă. Reducerea decalajelor dintre România şi statele europene, precum şi dintre mediile urban şi rural în interiorul României.

7. Corelarea comunităţilor româneşti. Cultivarea valorilor naţionale, păstrarea identităţii, prin limbă, tradiţii şi religie. Susţinerea lor în diaspora, prin finanţare publică. Dezvoltarea de proiecte sociale, culturale şi economice de tip punte între comunităţile de români stabiliţi în străinătate şi comunităţile rurale sau mic urbane din care au plecat.

8. Conservarea patrimoniului naţional, natural şi cultural. România ocupă primele locuri în lume în privinţa biodiversităţii. Protejarea ariilor valoroase natural şi promovarea lor, împreună cu produsele cu specific local, prin stimularea de micro-afaceri, de familie, în zonele respective. Restaurarea şi conservarea valorilor culturale reprezentate de clădiri de patrimoniu, monumente şi muzee.

9. Combaterea corupţiei dintr-o perspectivă mai largă, europeană. Averile ilicite trebuie confiscate, inclusiv cele scoase în afara Uniunii Europene, prin crearea unui mecanism european care să funcţioneze uniform pentru toate statele membre.

Primii zece candidaţi PRODEMO la alegerile europarlamentare sunt:

1. Cătălin IVAN, europarlamentar neafiliat, economist, 41 de ani.

2. Ioana PICOŞ FĂGĂDARU, actriţă, 33 de ani. 

3. Cornel RADU-LOGHIN, inginer IT şi reţele de telecomunicaţii, 52 de ani.

4. Emilian BURDUŞEL, specialist în politici de mediu, coordonator al numeroase proiecte „Natura 2000”. Are 49 de ani.

5. Tudor MATEI, absolvent al Universităţii din Viena, întors în România, 23 de ani.

6. Gabriel DOBRANIŞ, specialist în resurse umane, 32 de ani.

7. Ionuţ MOISA, inginer, director de vânzări, 32 de ani.

8. Cristina MIHALCEA, jurist, 31 de ani.

9. Raul ŞTEFĂNIŢĂ, profesor, 26 de ani.

10. Elena PANAIT, director de vânzări, 36 de ani.

Lista candidaţilor PRODEMO ocupă locul 7 pe buletinul de vot la alegerile europarlamentare din 26 mai.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!