Codrin Ștefănescu, despre vizita în SUA a președintelui: „E o plimbare scumpă și fără rost”

Fostul secretar general al social-democraților, Codrin Ştefănescu, afirmă că vizita preşedintelui Klaus Iohannis în Statele Unite ale Americii e „ca o plimbare scumpă şi fără rost”.

Într-o postare pe pagina sa de socializare, acesta subliniază că şeful statului nu este însoţit de niciun ministru sau om de afaceri care ar putea negocia ceva pentru ţară, vizita devenind astfel inutilă.

Klaus pleacā singur in America! Nu-l insoteste nimeni. Niciun ministru din guvern si niciun om de afaceri român. Niciunul dintre cei cu care ne puteam lāuda sau negocia ceva pentru tarā. O vizitā importantā care devine astfel inutilā pentru România. E ca o plimbare scumpā si fārā rost. E doar pentru el!”, se arată în postarea lui Codrin Ștefănescu.

Potrivit Administrației Prezidențiale, Klaus Iohannis va ajunge, marţi, la ora 21:00, ora României, la Casa Albă din Washington, unde va fi întâmpinat de preşedintele SUA, Donald Trump.

Este o întâlnire pe care am dorit-o şi eu şi preşedintele Trump de ceva timp. Sunt chestiuni extrem de importante care trebuie discutate şi reiterate: Parteneriatul strategic, aspecte de securitate, NATO şi alocarea a 2% din PIB, relaţia economică aflată în creştere, relaţia pe energie. Vor fi şi discuţii în legătură cu înzestrarea Armatei, faptul că suntem împreună în Afganistan şi chestiuni care trenează, precum Visa Waiver. Aici trebuie să se mişte un pic lucrurile”, a precizat, săptămâna trecută, şeful statului.

Este pentru a doua oară, în actualele lor mandate, când preşedintele Trump şi preşedintele Iohannis au o întrevedere la Casa Albă, după întâlnirea din iunie 2017.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!