Damian DRĂGHICI

Damian DRĂGHICI face parte din Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor si Democraților din Parlamentul European, având calitatea de membru.

Damian DRĂGHICI s-a născut la 31 martie 1970, la București. Născut într-o familie muzicală, a început să învețe să cânte la nai la vârsta de 10 ani, după ce cântase la diferite instrumente de la vârsta de 3 ani. La 15 ani cânta și înregistra deja cu Orchestra de muzică populară Radiodin București. A fugit din România la vârsta de 18 ani prin Iugoslavia, ajungând ulterior în Grecia. După ce a cântat o vreme pe străzi și cluburi, a fost descoperit de subsidiara olandeză a firmei Sony Music, care i-a oferit șansa să înregistreze. După o audiție ce a avut loc la Atena, i-a fost oferită o bursă integrală la colegiul de muzică Berklee din Boston. La Berklee nefiind însă niciun profesor de nai cu care să poată studia, a studiat cu profesorul de saxofon George Garzone. În prezent, Damian Drăghici este eurodeputat independent în Parlamentul European, unde este membru al următoarelor comisii și delegații:

  • Comisia pentru cultură și educație
  • Delegația la Comisia parlamentară de parteneriat UE-Armenia, la Comisia parlamentară de cooperare UE-Azerbaidjan și la Comisia parlamentară de asociere UE-Georgia
  • Subcomisia pentru drepturile omului – Membru supleant
  • Delegația la Comitetul parlamentar de asociere UE-Ucraina – Membru supleant

Legături utile:

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!