Dăncilă: „Dacă trece moțiunea, voi lupta și mai mult din opoziție să câștigăm prezidențialele și să revenim din nou la guvernare”

Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi seara că în cazul în care moțiunea de cenzură la adresa Guvernului pe care-l conduce va trece în Parlament, va lupta și mai mult, din opoziție, pentru câștigarea alegerilor prezidențiale și revenirea PSD la guvernare.

Invitată la România TV și întrebată cum vede varianta ca, în cazul în care moțiunea trece, PSD să-l susțină pe Mircea Diaconu la prezidențiale, prim-ministrul a declarat: „Este nerealist acest scenariu și vă spun de ce. În primul rând, organizațiile, primarii nu vor lupta și nu vor aduce voturi pentru alt candidat decât al PSD. În al doilea rând, să presupunem că trece moțiunea, voi lupta și mai mult, din opoziție, să câștigăm prezidențialele și să revenim din nou la guvernare. Este singura alternativă pe care o au primarii, singura alternativă pe care o au președinții de organizații de a reveni. Dacă nu vroiau, nu mă susțineau, dar este interesul lor în primul rând și atunci vom avea și comparație să vedem ce fac cei care vin, ce-și asumă.”

Întrebată dacă va fi, totuși, împăcată cu ideea că va fi un premier cu pârghii reduse, în cazul în care pică Guvernul în urma moțiunii de cenzură, premierul a spus: „Știu ce ar însemna acest lucru, nu ar fi o situație confortabilă, nu mai am voie să dau ordonanțe de urgență, decât hotărâri de guvern, dar, în același timp, sunt un om responsabil, țin la responsabilitatea acestei țări și țin la imaginea acestei țări (…) Nu aș putea să las țara în haos, ne uităm de jur împrejur ce se întâmplă, ne uităm la câtă nevoie de stabilitate avem. Am crescut valul de încredere pe plan extern, avem investiții mult mai mari, avem cerințe pentru investiții mult mai mari. Ce facem acum, aruncăm țara în haos? Lipsa de predictibilitate… Toate aceste lucruri nu vreau să le creez în țara mea. Dincolo de mine, dincolo de premierul Viorica Dăncilă, important este ce se va întâmpla cu această țară, ce se va întâmpla cu miile de familii care au speranțe, ce se va întâmpla cu pensionarii acestei țări, pentru mine acest lucru este foarte important. Pensionarii trebuie să-și primească în continuare pensiile și pentru asta trebuie să rămân acolo, ca să am deciziile, pentru ca avem banii. Îi sperie degeaba”.

Premierul a adăugat că în cazul în care moțiunea va fi votată, un nou guvern trebuie instalat cât mai rapid.

„Să vină cu un guvern și să se instaleze cât mai repede, în plină campanie electorală, asta este, dar eu cred că atâta lipsă de responsabilitate nu face bine acestei țări. Bineînțeles că moțiunea este un instrument al Opoziției, nu acuz Opoziția că depune moțiune de cenzură, dar modul în care se raportează, modul în care ies în spațiul public cu anumite afirmații, cu anumite lucruri pe care vor să le faca, cei 400 de mii de disponibilizați, faptul că nu avem bani de pensii și salarii… Deci, nu și-au asumat că nu vor tăia pensiile și salariile. (…) Suntem țara cu a doua cea mai mare creștere economică din Europa. În loc să ne bucure acest lucru, ei critică acest lucru. La un moment dat, orice om s-ar gândi: domne’, oamenii aceștia vor să se întâmple ceva rău în România numai să critice Guvernul. Trebuie sa vină ‘Guvernul meu’, ‘Guvernul zero’, același guvern care acum ne dă lecții și nu a făcut nimic”, a mai declarat Dăncilă.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!