Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan – Atac voalat la adresa președintelui Klaus Iohannis, într-un comunicat de presă

În cel mai recent comunicat de presă, publicat târziu în noaptea zilei de 12 Aprilie 2019, europarlamentarul PSD Cătălin Ivan se arată șocat la aflarea afirmației făcute de președintele României, Klaus Iohannis, referitoare la foștii deținuți politic.  Redăm integral opinia europarlamentarului în comunicatul de mai jos:

După 30 de ani de la schimbarea regimului politic în România, pentru unii prin Revoluţie, pentru alţii prin lovitură de stat, în funcţie de care parte a baricadei se aflau, nu credeam că libertatea de a te manifesta în favoarea sau alături de o formaţiune politică, indiferent care este aceasta, pentru că, nu-i aşa, avem, din fericire, libertatea de a decide, poate fi blamată de la cea mai înaltă tribună a statului român.

Este şocantă, din punctul meu de vedere, afirmaţia de astăzi a preşedintelui României, cu privire la foştii deţinuţi politic cu care a avut onoarea să se întâlnească. Motivul? Simplu! Pentru că lor, şi multor altora care au murit neştiuţi în închisorile comuniste, le datorăm, noi toţi, astăzi, faptul că putem să vorbim liberi şi să ne bucurăm de libertate, iar preşedintele României, chiar mai mult, faptul că se află în cea mai înaltă demnitate a statului român, ales prin vot democratic. În timp ce aceşti oameni, cu un curaj demn de toată admiraţia, erau închişi, torturaţi şi umiliţi în închisorile comuniste, legaţi cu lanţuri, fără apă şi fără hrană, foarte mulţi dintre cei care, astăzi, ocupă funcţii politice importante, nici măcar nu aveau curajul de a deschide gura. Alegerea politică pe care foştii deţinuţi politic o fac astăzi este dreptul pentru care au luptat, pentru care alţii dintre ei au murit. Pluralismul politic este un principiu fundamental, în care au crezut. Avem noi dreptul să îi judecăm? Sigur, nu! Justiţia despre care vorbim astăzi este liberă datorită sacrificiului lor şi al celor care au murit în Decembrie 1989.

România este ţara noastră, a tuturor românilor, oriunde s-ar afla, nu a unui partid sau a altuia. Sunt oameni care trec prin istorie fără să lase nimic în urmă, iar alţii care o luminează pentru multe generaţii. Printre cei din urmă sunt deţinuţii politic, oameni care au luptat pentru ideile lor. Merită toată recunoştinţa noastră şi nimeni, niciodată, nu le poate lua dreptul de a se manifesta liber!

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!