Europarlamentarul PSD Gabriela Zoană pretinde că a observat comportamente anti-românești la Bruxelles

Manfred Weber a fost aplaudat de membrii PNL pentru un discurs totalitarist, susține Gabriela Zoană. Iată ce a declarat eurodeputata social-democrată, într-un comunicat de presă:

Ca eurodeputat am observat în prea multe rânduri la Bruxelles comportamente anti-româneşti ale colegilor mei liberali, comportamente care sunt eronat prezentate de presa de dreapta din România drept pro-europene.

Ieri am avut parte de încă o dovadă de acest fel, de această dată la Bucureşti, la summitul PPE.

Sâmbătă, liderul PPE, Manfred Weber, a avut un discurs totalitarist, în care dezvăluia că îşi propune instituirea unui mecanism de sancţionare a criticilor aduse Uniunii Europene. Cu alte cuvinte, nimeni nu va mai avea dreptul în Uniunea Europeană să îşi exprime scepticismul la adresa unor instituţii, mecanisme sau construcţii politice europene.

Acest discurs a fost aplaudat frenetic de către membrii PNL prezenţi la summit-ul PPE de la Bucureşti, la fel cum eurodeputaţii PNL aplaudă frenetic la Bruxelles discursurile anti-româneşti, iniţierea unor rezoluţii împotriva României sau sancţionarea ţării noastre.

„Vina” celor care ne apărăm ţara în Parlamentul European, aşa cum sunt eu şi colegii mei români din cadrul grupului parlamentar S&D, este că nu suntem de acord cu faptul că se doreşte instituirea unei dictaturi în Europa, proiect care urmează a fi pus în practică chiar de către Manfred Weber, cel care este pregătit de popularii europeni pentru a prelua şefia Comisiei Europene.
Dacă un astfel de politician populist pregăteşte cenzurarea discursurilor care îl deranjează politic, atunci Uniunea Europeană se îndreaptă către o perioadă mai neagră chiar şi decât fascismul, ideologie care se pare că îi este extrem de familiară lui Weber, măcar din cărţile de istorie.

Modalitatea în care acest politician toxic pentru România a fost invitat la Bucureşti de către eunucii lui politici din PNL denotă încă ceva: Partidul Naţional Liberal este un partid toxic pentru România, cu lideri şi reprezentanţi care s-au obişnuit să asculte ordinele primite de la stăpânii lor de la Bruxelles în loc să asculte de problemele celor care i-au votat pentru a ajunge acolo.

Sper doar că poporul român, inclusiv electoratul de dreapta, să realizeze la rândul lui aceste pericole până la alegerile europarlamentare din luna mai.

Uniunea Europeană trebuie să fie o uniune liberă de state, iar dreptul de a-ţi exprima opinia, chiar şi opiniile critice la adresa liderilor sau instituţiilor UE, trebuie să rămână garantat.

Gabriela Zoană,
Europarlamentar PSD

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!