Gabriela Firea, despre proiectul „Sunt imun la Covid”: „Din 4600 de teste deja efectuate, doar 4 sunt pozitive”

Edilul Capitalei, Gabriela Firea, acuză Guvernul și Grupul de Comunicare Strategică de informare eronată a populației, după rezultatul testelor efectuate de către Primăria Capitalei, prin proiectul „Sunt imun la Covid”. Potrivit edilului Capitalei, doar patru persoane sunt infectate cu COVID-19, dintr-un total de 4.600 de teste efectuate.

Doar 4 persoane din cele 4.600 care au participat la testarea noastră au avut rezultate pozitive la coronavirus”, a anunțat Gabriela Firea, luni seara, la România TV.

Campania de testare pe care Gabriela Firea a inițiat-o în București a fost blocată de Ministerul Sănătății, pe motiv că nu există aviz de la Direcția de Sănătate Publică București.

Din păcate, România înregistrează un record negativ, nu se testează persoane asimptomatice, pentru a se afla zonele de risc, pentru care s-ar putea păstra anumite măsuri restrictive, iar altele, care au foarte puține cazuri sau deloc rămân cu aceste restricții. Aș vrea să știu cum și-a dat domnul ministru seama de această răspândire comunitară, dacă refuză să facă teste de anticorpi, ca să vedem exact câți români au fost deja infectați și au trecut ușor prin boală?

Am văzut și eu această imensă gafă (raportarea de sâmbătă N.R) și eu spun că nu este doar atât, ci s-a dorit să fie speriată populația, dar au revenit când au văzut reacția promptă. Până la urmă, cetățenii României trebuie să știe cu nume și prenume cine sunt acei oameni care iau aceste decizii la nivel național.

În București treaba este clară, testarea a fost blocată de Ministerul Sănătății, pentru a nu se putea compara rezultatele cu cele la nivel național. Din 11.000 de bucureșteni înscriși în programul de testare cu PCR, au fost 4.600 de teste deja efectuate și din acestea doar 4 au fost pozitive”, a declarat primarul.

Sâmbătă, 27 iunie, Grupul de Comunicare Strategică a făcut următoarele mențiuni, după ce inițial, raportase sub 2.000 de teste efectuate: Numărul testelor pentru noul coronavirus realizate până în prezent este de 687.618, respectiv de 12.236 în total față de cele comunicate în 26 iunie a.c. Actualizarea este necesară în urma comunicării parțiale a numărului de teste realizate la nivelul laboratoarelor din întreaga țară, determinată de procesul de centralizare a informațiilor, precum și a unor deficiențe tehnice existente. Numărul cazurilor depistate pozitiv cu noul coronavirus rămâne de 325 de persoane”.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!