Întâlnire între Ludovic Orban și liderii partidelor parlamentare pentru convocarea anticipatelor

Premierul demis și desemnat Ludovic Orban se întâlneşte, marți, cu liderii partidelor parlamentare pentru a discuta despre convocarea alegerilor anticipate.

Orban se întâlneşte cu aceștia pentru a-i convinge că soluţia anticipatelor este cea mai potrivită în situaţia politică actuală. 

Până acum doar PNL şi USR şi-a anunţat susţinerea pentru anticipate.

Vom continua discuţiile cu formaţiunile politice parlamentare pentru a ajunge la o înţelegere de susţinere a anticipatelor. (…) Vom întreprinde toate demersurile necesare pentru a ajunge la alegeri anticipate. Vom continua discuţiile, negocierile şi poate vom reuşi să-i convingem (pe cei de la PMP – n.r.) să susţină alegerile anticipate”, a afirmat, luni, Orban, potrivit Agerpres.

Potrivit liderului UDMR, Kelemen Hunor, organizarea alegerilor parlamentare anticipate în aceeaşi zi cu alegerile locale nu ar respecta Constituţia. El a precizat că alegerile parlamentare anticipate ar putea fi organizate cel mai devreme pe 5 iulie.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat, tot după consultările de la Cotroceni, că soluţia alegerilor anticipate i se pare nepotrivită, deoarece ar avea consecinţe negative în plan politic şi economic, iar timpul câştigat faţă de un scrutin la termen ar fi nesemnificativ.

În opinia sa, ordonanţa de urgenţă privind organizarea alegerilor parlamentare înainte de termen adoptată de Guvernul Orban reprezintă o legiferare a „turismului electoral”.

Grupul minorităţilor naţionale nu doreşte alegeri anticipate şi va susţine prim-ministrul propus de preşedintele Klaus Iohannis, a informat deputatul Varujan Pambuccian, după consultările cu şeful statului de joia trecută.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, că premierul desemnat Ludovic Orban este propus de un partid care nu îl votează şi a adăugat că nu are nicio înţelegere cu acesta în privinţa alegerilor anticipate.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!