Klaus Iohannis: „Suntem de părere că se impune prelungirea stării de alertă”

Președintele României, Klaus Iohannis, a convocat marți, la Palatul Cotroceni, o ședință privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19, potrivit Administrației Prezidențiale.

La ședința de la Palatul Cotroceni au participat premierul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, și Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Suntem de părere că se impune prelungirea stării de alertă. Va fi mai simplu, mai puţine restricţii, dar nu se poate continua fără acest instrument numit starea de alertă. Sunt măsuri care trebuie continuare cu caracter permanent. Distanţarea, portul măştii în interior, extrem de important, măsurile de igienă, evitarea aglomerărilor mari. Aceste lucruri trebuie să înţelegem că vor rămâne în continuare”, a spus preşedintele Iohannis.

După data de 15 iunie va fi posibilă redeschiderea grădiniţelor, creşelor şi after-school-urilor private. În acelaşi timp, e posibilă redeschiderea sălilor de fitness şi a piscinelor exterioare”, a explicat preşedintele Klaus Iohannis.

Se pot redeschide afterschool-urile, grădiniţele şi creşele private. Va fi posibilă redeschiderea sălilor de fitness după 15 iunie dar cu respectarea unor norme de distanţare stricte, impuse de ministerul Sănătăţii. Având în vedere că începe sezonul estival, am analizat şi am ajuns la concluzia că va fi posibilă deschiderea piscinelor exterioare cu respectarea regulamentelor sanitare speciale”, a mai declarat președintele. 

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!