Ludovic Orban: „Ar fi fost mai bine ca Alianța USR-PLUS să nu își depună candidat la prezidențiale”

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat marţi, la TVR1, că „ar fi fost mai bine” dacă Alianţa USR-PLUS nu şi-ar desemna un candidat la alegerile prezidenţiale, explicând că în bătălia cu PSD se „fărâmiţează” votul.

E dreptul lor să îşi depună candidat, ar fi fost mai bine să nu îşi depună candidat, pentru că în bătălia cu PSD-ul e practic o fărâmiţare a electoratului ne-PSD sau anti-PSD. Creează oportunităţi multiple. Ce să le spunem dacă ei au zis din capul locului: noi ne punem candidat? E democraţie, orice formaţiune îşi poate depune candidat„, a declarat Ludovic Orban.

Liderul PNL a mai precizat că adversarul politic rămâne PSD datorită structurilor din teritoriu.

PSD-ul are încă, chiar dacă la alegerile acestea a luat 22,5%, un electorat de vreo 23-24%. El a scăzut pentru că PSD, dacă vă aduceţi aminte, a câştigat alegerile cu 46,5%, iar în ianuarie, februarie, martie, era pe scoruri foarte mari, pentru că a primit bonusul de victorie şi era pe cincizeci şi ceva la sută. Azi a ajuns la mai puţin de jumate. Adversarul nostru politic este PSD şi coaliţia majoritară PSD-ALDE. Eu nu sunt omul care să spun că PSD e gata, PSD e la pământ. PSD nu e reprezentat numai de liderii naţionali pe care îi are, PSD are o structură în administraţia locală cu aproape 1.700 de primari, are puterea în continuare, are guvernarea, controlează administraţia şi trebuie tratat cu foarte maximă seriozitate şi noi ne pregătim cu o strategie în care să ne luptăm cu PSD-ul, pentru că nu poţi să te lupţi cu alţii„.

Președintele liberalilor a amintit că, din sondaje, cel mai bine plasat candidat PSD este Gabriela Firea.

Orice om care a avut acces la cercetări sociologice ştie că astăzi dintre liderii PSD în poziţia cea mai bună este Gabriela Vrânceanu Firea. E un lucru cunoscut. (…) Am lucrat cu trei case de sondaje şi n-am dat publicităţii rezultate pentru că noi nu facem sondaje ca să manipulăm opinia publică. Majoritatea caselor de sondare care au dat publicităţii sondaje, cu excepţia INSCOP, au dat nişte rezultate care nu au nicio legătură cu realitatea politică de la alegerile europarlamentare„.

Potrivit acestuia, preşedintele Klaus Iohannis are o intenţie de vot de peste 40% iar Firea, încredere în jur de 35%.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!