Marian-Jean MARINESCU

Marian-Jean MARINESCU face parte din Grupul Partidului Popular European (Creștin Democrat), grup în cadrul căruia deține și funcția de vicepreședinte.

Marian-Jean MARINESCU s-a născut la 11 august 1952, la Râmnicu Vâlcea. A intrat în politică în anul 1992, ca membru al Partidului Democrat. În perioada 1996 – 2000 a fost Prefect al județului Dolj. În 2004 a fost ales deputat de Dolj pe listele Alianței Dreptate și Adevăr, în cadrul PD. În septembrie 2005 a fost desemnat Observator al României în cadrul Parlamentului European. Marian-Jean Marinescu a demisionat din Parlament pe data de 30 noiembrie 2007 și a fost înlocuit de deputata Diana Maria Bușoi. În cadrul activității sale parlamentare, Marian-Jean Marinescu a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Republica Guineea, Irlanda și Republica Italiană. Marian-Jean Marinescu a devenit membru al Parlamentului European de la 1 ianuarie 2007 și a fost ales deputat european pe listele PD în noiembrie 2007; el a obținut succesiv mandate legislativul comunitar la alegerile din 7 iunie 2009 și la cele din 2014 pe listele Partidului Democrat Liberal, iar în prezent, în Parlamentul European, este membru al următoarelor comisii:

  • Comisia pentru transport și turism
  • Delegația la Comisia parlamentară de stabilizare și de asociere UE-Serbia
  • Comisia pentru control bugetar – Membru supleant
  • Comisia pentru industrie, cercetare și energie – Membru supleant
  • Delegația pentru relațiile cu țările din Asia de Sud-Est și cu Asociația Națiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN) – Membru supleant

Legături utile:

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!