Mihai Fifor: „Viorica Dăncilă poate fi un adversar redutabil pentru Iohannis, la alegerile prezidențiale”

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a afirmat, în cadrul unei emisiuni la Antena 3, că, în opinia sa, Klaus Iohannis îşi doreşte să intre în turul al doilea la prezidenţiale cu candidatul PSD, precizând că partidul îi va oferi acest lucru şi îşi va rezerva dreptul să câştige alegerile.

Cred că va fi o competiţie foarte dură. Cred că preşedintele Klaus Iohannis îşi doreşte un tur doi cu PSD. O să îi oferim acest lucru şi o să ne rezervăm dreptul să îl înfrangem. Am fost prea relaxaţi în 2014. PSD revine. A fost un duş rece, dar ca întotdeauna suntem pregătiţi de această campanie şi vă asigur că o să facem o figură cât se poate de frumoasă”, a declarat Mihai Fifor.

Social-democratul a adăugat că „dacă mă întrebaţi pe mine, Klaus Iohannis nu are profil de preşedinte”.

Fifor a mai precizat că Viorica Dăncilă poate fi un candidat şi un adversar redutabil pentru Klaus Iohannis, la alegerile prezidenţiale, dacă premierul îşi doreşte să intre în competiţia pentru un mandat la Cotroceni.

Eu vă invit să fiţi atent la nuanţe. Mereu am spus asta despre preşedintele partidului nostru. Doamna Dăncilă nuanţează foarte interesant ceea ce spune. A spus că «eu nu vreau să creadă cineva că sunt un om laş şi că nu sprijin partidului». O declaraţie pe care nu o face pentru prima dată. A fost această dovadă de forţă, verticalitate, fie că a fost vorba de opoziţie sau lideri din partea partidului nostru. Viorica Dăncilă e om de partid până în fibră şi dacă va trebui să servească partidul din perspectiva această a candidatului la prezidenţiale, o va face. După care spune că va sprijini un candidat la prezidenţiale”, a afirmat Mihai Fifor.

Lăsând la o parte orice aspect, eu nu văd de ce premierul României nu ar intra în această cursă. E un om care a demostrat că poate conduce un guvern. E un om cald, aproape de oameni, a dezamorsat situaţii dificile la guvernare. Am văzut-o în maniera în care a fost la Sulina. Probabil puţină lume ştie că a copilărit la Sulina. Dragostea şi căldura cu care a fost primită m-a impresionat. Viorica Dăncilă, dacă îşi va dori acest lucru, poate fi un candidat redutabil pentru Klaus Iohannis, alegerile prezidenţiale”, a spus secretarul general.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!