Ministrul de Interne, Marcel Vela: „Raportul 10 august 2018 va fi desecretizat în această săptămână”

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat că dosarul protestului din 10 august 2018 va fi desecretizat în această săptămână, fiind posibilă o informare pe această chestiune începând de miercuri.

Ministrul a precizat că mai există proceduri care trebuie parcurse întrucât sunt implicate și alte instituții.

Va fi desecretizat în această săptămână (…) Este posibil în orice moment să-l desecretizăm. Sunt câteva proceduri în care sunt implicate și alte instituții. Dar răspunsul meu de ministru al Afacerilor Interne este ‘Cât mai repede. Până vineri, cel târziu‘”, a declarat Marcel Vela, la Europa FM.

După desecretizare, publicul va vedea despre ce documente este vorba în dosarul 10 august 2018. 

Eu sunt sigur că va fi primit foarte repede răspunsul, însemnând ore, nu zile. Începând de mâine (miercuri, n.r), oricând este posibil să facem un comunicat pe această temă. Veți afla toată derularea evenimentelor, implicare instituțiilor și tot ceea ce conține respectivul raport”, a mai precizat ministrul.

Marcel Ion Vela a declarat, încă de la audierea din Parlament, că raportul privind protestele din 10 august 2018 trebuie desecretizat și că secretizarea raportului creează neîncredere în instituțiile statului.

Sursa foto: Agerpres

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!