Ministrul Sănătății: „Suntem pe pantă descendentă a infecțiilor cu noul coronavirus”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că, din ultimele informări privind evoluția cazurilor de infectare cu noul coronavirus în România, reiese că ne aflăm pe o pantă descendentă. 

Este cel mai mic număr de cazuri noi pe 24 de ore de la începutul pandemiei. Este cel mai mic număr de cazuri de persoane internate la terapie intensivă. Asta ne certifică faptul că suntem pe pantă descendentă.

Urmează să gestionăm fiecare măsură de relaxare pe care am dat-o. Consider că vom merge pe acest drum favorabil în continuare.

După evaluarea pe 14 zile a măsurilor de relaxare puse în practică, având în vedere rezultatul pozitiv, ne așteptăm la alt pachet de măsuri de relaxare în 15 iunie„, a declarat Nelu Tătaru, la Digi24.

În România au fost confirmate până la 31 mai 19.257 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 13.256 au fost declarate vindecate și externate.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 124 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 160 de pacienți.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!