Nicușor Dan, despre alegerile locale: „Alianța Negoiță-Ponta mi-ar putea crește șansele”

Candidatul dreptei pentru alegerile la Primăria Capitalei, Nicușor Dan, a declarat că el ar putea să fie avantajat în cazul în care ruptura dintre Ponta și Negoiță și PSD se va confirma.

Dan a declarat că nu și-ar dori ca fostul președinte al României, Traian Băsescu, să candideze în cadrul scrutinului din toamnă, dar a adăugat că alianța anunțată de Victor Ponta și Robert Negoiță ar putea să îl avantajeze în cursa electorală.

În ceea ce privește candidatura la Primăria Generală, în ipoteza în care nu se va ajunge la o alianță între această alianță deja formată și PSD, evident, candidatul acestei alianțe între partidul lui Victor Ponta și partidul lui Robert Negoiță va lua cele mai multe voturi de pe partea stângă. Pentru mine, esențial este că există peste 60% dintre bucureșteni care spun că orașul merge într-o direcție greșită, e esențial că peste 60% dintre bucureșteni și categoria e cumva aceeași, spun că votează partidele de dreapta”, a declarat Nicușor Dan, la RFI.

Nicușor Dan a adăugat că el ar putea să fie avantajat în cazul în care ruptura dintre Ponta și Negoiță și PSD se va confirma.

Dacă această ruptură între PSD și aceste două partide reprezentate de Victor Ponta și Robert Negoiță se confirmă, sigur că da, șansele mele cresc, însă esențială este relația cu electoratul, care spune în acest moment că vrea să mă voteze, asta este miza campaniei mele”, a adăugat acesta.

Nicușor Dan a mai declarat că o eventuală candidatură la Primăria Generală a fostului președinte al României, Traian Băsescu, l-ar putea dezavantaja.

Evident, este ceva ce nu-mi doresc, pentru că este o persoană care are propriul său electorat (…). Suntem în ipoteza unui singur tur, Traian Băsescu are electoratul său și ar fi mai bine pentru toți oamenii de dreapta sau cei care consideră că orașul merge într-o direcție greșită, ar fi mai bine ca ei să aibă un candidat unic. Dacă însă nu se ajunge la o înțelegere, mișcarea PMP-ului este firească, pentru că au o locomotivă electorală, pe care trebuie să o introducă în cursa cea mai vizibilă, în alegerile locale”, a spus Nicușor Dan.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!