Orban: „Ar trebui sistată acordarea de vize de flotant în momentul începerii procedurii electorale”

Premierul Ludovic Orban a afirmat, marţi, la finalul ședinței Biroului Executiv al PNL, că ar trebui sistată acordarea vizelor de flotant în momentul începerii procedurii electorale. Orban a adăugat că va menţine sau va modifica „puţin” articolul prin care cetăţenii cu viză de flotant de mai puţin de 90 de zile nu pot vota decât la adresa anterioară.

Eu cred că soarta comunităţilor locale trebuie decisă de comunităţile locale, nu de traseişi, turişti politici, care primesc în ziua votului viza de flotant, apoi nu le mai pasă, le lasă pe capul locuitorilor comunităţii un primar care nu îşi face treaba. Fie menţinem textul ăsta, fie reducem puţin perioada. Cel mai probabil ar trebui ca de momentul stabileşte data alegerilor şi începerea procedurii electorale, în mod normal ar trebui sistată acordarea de viză de flotant”, a spus Ludovic Orban.

În documentul pe care Guvernul l-a trimis Parlamentului privind asumarea răspunderii pe modificarea legii electorale este precizat că cetăţenii care şi-au stabilit reşedinţa în circumscripţia electorală cu mai puţin de 90 de zile înaintea datei scrutinului îşi vor putea exercita dreptul de vot doar în comuna, oraşul, municipiul sau subdiviziunea administrativ-teritorială a municipiului în care au avut reşedinţa sau domiciliul stabilit anterior celor 90 de zile. În acest caz, cetăţenii vor vota pe lista suplimentară.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!