Partidul Neamul Românesc și-a desemnat candidații pentru europarlamentare

Relativ nou în peisajul politic românesc, partidul Neamul Românesc are curaj și țintește către Europa. Deși nu este nimic oficial încă, am aflat prin intermediul surselor noastre că PNR ar fi desemnat deja lista cu propunerile formațiunii pentru fotoliile de europarlamentar. La acest moment, ne sunt cunoscute doar două nume, însă lista nu ar fi cea definitivă, fiind posibile surprize, în cel mai scurt timp. Cei doi candidați din partea Partidului Neamul Românesc sunt Ninei Peia și Mircia Chelaru. Iată, mai jos, o prezentare succintă a celor doi candidați pentru alegerile europarlamentare din 26 mai:

Ninel Peia este un fost deputat român (2012 – 2016), în vârstă de 49 de ani. A fost exclus din Partidul Social Democrat, iar în prezent este președintele partidului Neamul Românesc. Ninel Peia pare a fi destul de activ pe unul dintre cele mai importante site-uri de socializare, unde, în curând, sperăm noi, vom putea afla și ceea ce își propune dumnealui in eventualitatea în care ar fi ales europarlamentar.

Mircia Chelaru s-a născut la 3 iulie 1949 și este de profesie militar. Fostul șef al Marelui Stat Major al Armatei Române își începe cariera politică în anul 2002, când generalul în rezervă Mircia Chelaru s-a înscris în Partidul Unității Națiunii Române (PUNR). A fost ales la data de 16 martie 2002 în funcția de Președinte al Consiliului Național al PUNR, iar pe 11 mai 2002 devine președintele partidului. În urma fuziunii prin absorbție a PUNR cu Partidul Conservator, ce a avut loc la data de 19 ianuarie 2006, Mircea Chelaru devine vicepreședinte al PC. Conform unei decizii a Biroului Politic al Partidului Conservator din 17 aprilie 2007, adoptate cu majoritate de voturi, generalul (r) Mircea Chelaru a fost exclus din partid, alături de Codrin Ștefănescu, secretar general adjunct al PC, conducerea partidului considerându-i vinovați de încercarea de destabilizare a formațiunii.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!