Precizările lui Marcel Vela despre ieșirea din localitate după 15 mai

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a făcut noi precizări cu privire la declarațiile pe propria răspundere necesare după data de 15 mai. Vela afirmă că se ia în calcul renunțarea la delimitarea clară a unităților administrativ teritoriale și introducerea în declarație a scopului precis pentru deplasare.

Cei care fac controale, verificări, trebuie să delimiteze în buletin unde este limita între județe sau respectiv, localități. În acest sens, am spus că acele declarații pe propria răspundere vor avea un impact procedural foarte complicat, foarte complex. Și suntem în analiză pentru a elimina aceste zone strict administrativ-teritoriale, gândind alte variante care să se focalizeze pe motivele ieșirii din localități, în sensul în care poți să te duci pe Semenic la o drumeție, sau în Bucegi la o escaladă, sau poți să mergi să faci o plimbare cu bicicleta de la Reșița până la Văliuc. Și aceste lucruri sunt mai importante decât limita teritorială”, a declarat ministrul, vineri, la Antena 1.

Premierul Ludovic Orban a precizat joi că în prezent nu a fost luată nicio decizie cu privire la posibilitatea ca după data de 15 mai cetățenii să poată ieși din localitatea unde au domiciliul, deși ministrul Internelor, Marcel Vela, a anunțat că cetățenii vor putea ieși din localitate și vor putea chiar merge la „picnic”.

Eu comunic deciziile atunci când vor fi luate. Suntem într-o analiză. Ceea ce a comunicat președintele este sigur. Dacă vor apărea și alte motive teminice de părăsire a localității ele vor fi inclusive. Când vom lua o decizie vă vom anunța. Eu nu comentez ce spun colegii mei, eu aduc la cunoștiința oamenilor decizii”, a declarat premierul.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!