Proiect: Interdicţie de a încheia contracte cu statul pentru candidaţii la prezidenţiale şi parlamentare

Deputatul PNL Florin Roman a depus un proiect de lege care prevede că cei care vor să candideze la alegerile prezidenţiale, parlamentare, europarlamentare şi locale trebuie să declare pe propria răspundere că nu vor încheia contracte cu statul român pe perioada exercitării mandatului.

De azi încep o noua campanie!

Fără contracte cu statul in funcții publice

In calitate de deputat, am depus un proiect de lege, prin care candidații la alegerile prezidențiale, parlamentare, europarlamentare și locale se angajezeaza sub propria semnătura ca nu vor derula contracte cu statul.

Aceasta interdictie se aplica tuturor candidaților in perioada exercitării mandatului. Prin urmare, pe lângă declarația de acceptare a candidaturii, declarația de avere și cea de interese, declarația de necolaborare cu fost Securitate, candidații vor trebui sa completeze și declarația ca nu vor folosi funcția publica aleasa pentru a câștiga contracte cu statul. Am solicitat procedura de urgentă pentru ca legea sa fie aplicată încă de la alegerile prezidențiale.

Am semnat initiativa civica “Fără penali in funcții publice” și o susțin.

Sper ca și dl Dan Barna, un mare iubitor al contractelor cu statul sa se decidă ce vrea: ori politica, ori afaceri cu statul?

Îl invit sa susțină acest proiect de lege alături de USR-PLUS pentru însănătoșirea vieții publice. Atât pe domnia sa, cât și pe domnii Ghinea, Paslaru sau Voiculescu care au îmbinat funcția publica de contracte cu statul”, se arată în postarea deputatului, de pe pagina de socializare.

Deputatul liberal reclamă dimensiunea fenomenului în care demnitarii încheie contracte cu statul pe timpul mandatului.

Având în vedere dimensiunea fenomenului, practică ce a avut o mare amploare în ultimii ani, consider ca fiind oportună instituirea prevederii ca aleşii, pe perioada exercitării mandatului, să nu poată încheia contracte comerciale de prestări servicii, de executare de lucrări, de furnizare de produse sau contracte de asociere cu autorităţile administraţiei publice locale şi centrale, cu instituţiile sau regiile autonome de stat ori cu societăţile comerciale înfiinţate de autorităţile administraţiei publice locale şi centrale”, se arată în expunerea de motive a deputatului PNL Florin Roman.

Cei care nu depun declaraţia pe propria răspundere, nu vor putea candida la alegeri.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!