Raed Arafat: „Dacă în România totuşi am evitat o situaţie care este dramatică, am ajuns în momentul în care ne batem joc de ce s-a făcut”

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, îi acuză pe cei care, după ieșirea din starea de urgență, au socotit să ia în „batjocură” situații periculoase, precum cea privind răspândirea Covid-19.

Normal, fără nicio discuţie şi aş fi total inconştient dacă aş spune că nu mă tem de acest virus. Este atât de periculos şi avem decese. Deja am atins o mie o sută şi ceva de decese. Haideţi să lăsăm prostiile care circulă pe reţelele de socializare, în unele dezbateri care au ieşit din sfera dezbaterilor pragmatice şi ştiinţifice şi au devenit, unele dintre ele, dezbateri de batjocură. Dacă aveam situaţia pe care a avut-o Italia am fi îndrăznit o secundă să spunem că se exagerează? Dacă în România totuşi am evitat o situaţie care este dramatică (…) acum am ajuns în momentul în care ne batem joc de ce s-a făcut. (…) Dacă ar veni un val nou şi să înceapă să crească numărul cazurilor cred că nouă, ca autorităţi, ne va fi mult mai greu să gestionăm situaţia pentru că s-a implantat în conştientul unei părţi a populaţiei că aici a fost o cacealma”, a spus Arafat, marţi seară, la TVR 1.

Eu am crezut că memoria rămâne măcar şase luni, dar văd că memoria nici măcar două săptămâni nu rămâne”, a mai declarat şeful DSU.

Arafat a precizat că autoritățile se pregătesc pentru al doilea val de îmbolnăviri cu Covid-19, despre care nu se știe cum se va manifesta.

Nu în ultimul rând, secretarul de stat a acuzat că autoritățile au fost ținta unui atac mediatic, condamnând „informațiile false răspândite de televiziuni, de jurnale şi care nu au absolut nicio bază”.

Sursa foto: Inquam photos

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!