SONDAJ: Cum ar vota românii la alegerile parlamentare?

Potrivit unui sondaj IMAS realizat la comanda Europa FM,  dacă alegerile parlamentare ar fi fost organizate în decembrie 2019, finalul de an le-ar fi adus liberalilor un scor record.  

Dacă românii ar fi votat luna trecută pentru Parlamentul României, liberalii s-ar fi clasat pe prima poziție, cu 45 de procente, adică dublu față de intenția de vot la începutul anului.

Partidul Social Democrat se află în continuare pe o pantă descendentă. Potrivit sondajului, 18,5% ar fi obtinut în luna decembrie, cu aprope 7 procente în minus față de ianuarie 2019.

Uniunea Salvați România a ajuns la finalul anului aproape același scor ca în ianuarie, 11,5 %. Însă vorbim de o scădere semnificativă față de luna iulie, când în sondaje USR se poziționa cu peste 21%. Și mai puțin ar obține PLUS, partenerii lor de alianță. Formațiunea condusă de fostul premier Dacian Cioloș ar fi votată de doar 3,5% dintre respondenți, cu peste 5 procente mai puțin decât în ianuarie 2019.

De asemenea, o pierdere în sondaje a înregistrat și Pro România. Comparativ cu 8,1%, cât era intenția de vot la începutul anului trecut, luna anterioară partidul lui Victor Ponta ar fi ajuns la 6,4 procente.

La acest sondaj realizat de IMAS, la comanda Europa FM, au răspuns 1011 persoane majore, în perioada 4-18 decembrie 2019 și are o marjă de eroare de +-3%.

 

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!