Tăriceanu: „ALDE nu va vota moțiunea de cenzură depusă azi de PSD!”

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat că nu va vota moțiunea de cenzură depusă de social-democrați împotriva Guvernului Orban. 

Într-o postare pe pagina sa de socializare, Tăriceanu precizează că partidul său susține alegerea primarilor în două tururi, considerând că astfel „se va mai domoli din hegemonia partidelor mari, a căror invenție a fost alegerea într-un singur tur”.

ALDE nu va vota moțiunea de cenzură depusă azi de PSD!

Nu o să o votăm din două motive:

1) ALDE susține alegerea primarilor în două tururi, pentru că astfel vor avea o legitimitate reală. Alegerea în două tururi reprezintă revenirea la normalitatea democratică. Mai mult, va mai domoli din hegemonia partidelor mari, a căror invenție a fost alegerea într-un singur tur.

2) sunt prea multe dovezi că această asumare nu este de fapt decât o apăsare pe trăgaci pentru declanșarea alegerilor anticipate. Ca să fie clar tuturor cârcotașilor: nu ne este frică de alegerile anticipate! Însă, este o idee proastă să paralizăm România cu o discuție interminabilă despre anticipate și, mai ales, este un dezastru ca acest lucru să se întâmple. România trebuie să facă eforturi să arate că e o țară stabilă din punct de vedere politic. Avem nevoie de investiții și atât investitorii români, cât și cei străini caută stabilitate. Declanșarea unei crize politice pentru anticipate presupune un efect foarte sever asupra economiei. De aceea, Guvernul ar trebui să mizeze pe asigurarea stabilității și creșterii economice, nu pe jocuri politice care să producă o criză politică.”, se arată în postarea liderului ALDE.

PSD a depus, joi, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Ludovic Orban, în urma angajării răspunderii pe legea alegerii primarilor în două tururi de scrutin.
Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!