Unionistul George Simion se înscrie în cursa pentru un fotoliu de europarlamentar

George Simion, liderul mişcării unioniste din România şi din Republica Moldova, a decis să ducă mai departe mesajul european al Unirii şi va candida pentru un post de europarlamentar. George Simion merge acolo să reprezinte electoratul unionist,  rămas neacoperit la Bruxelles, fără a fi înscris în nici un partid politic şi va acţiona ca şi candidat independent. George Simion consideră canditatura sa  pentru un post de europarlamentar ca și un test pentru mişcarea unionistă, care are acum o șansă să arate că ea contează cu adevărat. De acolo mesajul Unirii poate influenţa cancelariile occidentale dar mai mult decât atât… din poziţia de europarlamentar George Simion poate să se lupte cu mafia politică de la Chişinău. Se ştie că el are interdicţie de acces în Republica Moldova, deci practic timp de 5 ani nu mai poate să influenţeze decât de la distanţă societatea civilă de dincolo de Prut. De fapt acesta a fost principalul său argument în a lua această decizie: din poziţia de europarlamentar va fi imposibil să îi fie aplicată o interdicţie sau aceasta să fie menţinută şi astfel va putea să îşi continue misiunea.

Candidatul independent la alegerile europarlamentare George Simion a început deja să strângă semnături în faţa Primăriei municipiului Bucureşti (B-dul Elisabeta, nr. 47), în contextul în care Primăria Capitalei, prin vocea viceprimarului Aurelian Bădulescu, nu autorizează montarea de corturi pentru colectarea de semnături necesare înscrierii candidaturii în cursa electorală.

Primăria municipiului Bucureşti motivează refuzul prin faptul că primăriile de sector ar fi cele responsabile de autorizare, însă există exemple concrete în care primăriile de sector refuză autorizarea, transferând responsabilitatea Primăriei Capitalei. Aceste amânări şi directive contradictorii au loc în detrimentul candidatului independent, care are nevoie de 100.000 de semnături pentru susţinerea candidaturii la alegerile europarlamentare şi care nu dispune de infrastructura de partid pentru colectarea acestora.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!