Victor Ponta: „Nu vom avea primari aleși din două tururi și nici președinti de consilii județene aleși de consilieri”

Liderul Pro România, Victor Ponta, susține că legislația electorală nu va fi modificată pentru alegerea primarilor din două tururi pentru că liberalii nu își doresc decât „declarativ” trecerea la două tururi, însă, în realitate, actualul sistem electoral ar avantaja PNL.

Într-o postare pe pagina sa de socializare, fostul premier argumentează că „legea privind alegerea primarilor într-un singur tur a fost adoptată în 2011 de majoritatea parlamentară de atunci a PDL – UDMR”, iar „azi foştii PDL-işti sunt toţi în PNL şi PMP şi şi-au schimbat doar declarativ poziţia”.

NU – nu vom avea primari alesi din doua tururi / si nici presedinti de consilii judetene alesi de consilieri ( desi ar fi bine pentru situatia democratiei politice din Romania)- pentru ca acum PNL este noul PSD ! Iata de ce :

1. PNL detine acum “Puterea” si prefera acest sistem electoral care ii avantajeaza ( primarii lor au prima sansa si vor “transfera” multi primari de la PSD / ministrii, prefectii, toti ceilalti reprezentanti ai Statului vor actiona pentru ei ) ; nu mai au niciun interes sa aplice alt sistem ( cum spuneau cand erau in Opozitie) /

2. povestea cu modificarea legii prin Parlament este doar o pacaleala cu pretextul clasic “noi vrem dar nu se poate” – toti stim ca nu mai este timp pentru modificarea Sistemului de vot de la Locale prin votul parlamentarilor , ca PSD , UDMR si Minoritati au suficiente metode pentru a bloca si ca sesizarea la CCR are toate sansele fiind mai putin de 6 luni pana in ziua votului / singura varianta realista a fost tot timpul o actiune o Guvernului ( insa Ludovic Orban nu vrea sa se certe cu UDMR- asa cum nu a vrut nici Dacian Ciolos in 2016 sa se certe cu prietenul lui Liviu Dragnea).

3. Legea privind alegerea primarilor intr-un singur tur a fost adoptata in 2011 de majoritatea parlamentara de atunci a PDL – UDMR / azi fostii PDL isti sunt toti in PNL si PMP si si-au schimbat doar declarativ pozitia ( macar UDMR sunt consecventi in pozitia lor)

4. USR, PMP, ALDE si toti ceilalti care au votat Guvernul Orban PNL stiau de la inceput ca acesta a incheiat un Acord cu UDMR prin care se obliga sa nu schimbe sistemul de la alegerile locale – si totusi au votat “pentru” / acum se fac ca au uitat acel moment ( inca un element pentru care sunt convins ca ProRomania a procedat corect neacceptand sa voteze Guvernul doar pentru niste functii si sinecuri) – amenintarile USR cu “retragerea sprijinului pentru Guvernul PNL” sunt vorbe la fel de goale ca si declaratiile lui Ludovic Orban ca vrea primari in doua tururi = vorbe!

5. PNL si PSD prefera alegeri dintr-un singur tur pentru ca au “masinariile electorale” mult mai puternice indiferent de candidat ( s-a vazut la turul 1 de la Prezidentiale) / in acest fel au sanse mai mari in competitia pe Dreapta ( PNL contra USR) si pe Stanga ( PSD contea ProRomania)

6. Tot ce au criticat PNL la Guvernarea PSD in ultimii 3 ani acum fac si ei la fel – asa ca nu e nimic de mirare ca doar au schimbat oamenii si nu metodele

Indiferent de sistemul de alegeri la ProRomania vom avea peste 90% candidati noi, profesionisti, aflati la prima lor competitie electorala , capabili sa sustina un proiect important si modern pentru comunitatea pe care vor sa o reprezinte ; ei vor fi primarii din 2024 intr-o Romanie mult schimbata ( inclusiv ca sistem de vot)”, se arată în postarea lui Victor Ponta.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!