Victor Ponta: „Voi vota împotriva prelungirii stării de alertă și voi merge la proteste în Piața Victoriei”

Liderul Pro România,Victor Ponta, anunță că va vota împotriva prelungirii stării de alertă după 15 iunie și că va participa la proteste împotriva Guvernului. 

Într-o postare pe pagina sa de socializare, Ponta anunță că va vota pentru ieșirea din starea de alertă, așa cum a făcut și partidul pe care îl conduce și în plus va participa la proteste organizate în Piața Victoriei, locul în care i-a privit, la rândul său, pe protestatarii din 2015, pe vremea când era premier.

Sigur ca voi vota IMPOTRIVA in Parlament ( asa cum am votat toti cei de la ProRomania)!

Dar, de data aceasta, voi merge si la proteste in Piata Victoriei!!!

Stiu ca acest Guvern trebuie sa puna de tot Romania in genunchi! Dar e prea mult!”, se arată în postarea fostului premier.

Reacția lui Victor Ponta vine după ce ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că nu crede că situația epidemiologică va permite renunțarea la starea de alertă în a treia fază de relaxare de pe 15 iunie.

Din 15 iunie încă suntem în stare de alertă, iar evoluţia din aceste zile va decide, la nivelul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, prelungirea sau nu a stării de alertă. Dacă nu o să mai fie stare de alertă o să avem relaxare, deşi mi-e greu să cred acest lucru. Ne trebuie o evaluare completă, iar 15 iunie nu cred că va fi data la care să nu mai prelungim starea de alertă, având în vedere şi evoluţia, focarele noi şi faptul că încă avem o transmitere în comunitate. Din previziunile noastre, în toată perioada verii, vom mai avea o transmitere comunitară, virusul nu dispare deodată. (…) Odată cu încălzirea, putem spune că tot ce înseamnă aeroflora dispare un pic mai repede sau suprafeţele nu mai fac acea transmitere pe care o făceau şi până acum. Această transmitere pe suprafeţe era una de 10-15%, restul era o transmitere prin aer”, a declarat Nelu Tătaru, duminică seara, într-o intervenţie telefonică la B1TV.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!