Viorica Dăncilă: „Mihai Fifor e un candidat potrivit pentru postul de comisar european”

În cadrul Comitetului Executiv Național al PSD de marți, la Ploiești, premierul Viorica Dăncilă a afirmat că Mihai Fifor, ar fi un candidat potrivit pentru postul de comisar european, dar ar putea fi nominalizată și o femeie pentru această funcție.
N-am avut încă opțiunea creată în Comitetul Executiv Național, vom vedea, vom avea o discuție. Trebuie să ne uităm și la portofoliu, să ne uităm și la susținerea colegilor. Vorbim de transporturi și mobilitate militară, deci un portofoliu foarte important. Vedem ce vom hotărî în cadrul Comitetului Executiv de astăzi”, a precizat Viorica Dăncilă.

La întrebarea dacă Mihai Fifor ar fi un candidat potrivit pentru postul de comisar european, după ce Rovana Plumb a fost respinsă de către Comisia JURI, președintele PSD a răspuns: „Sigur. Mihai Fifor este un candidat potrivit, pot fi și alți candidați. Astăzi vom discuta astfel încât să venim cu o propunere”.

Prim-ministrul a adăugat că, personal, și-ar dori o femeie, aceasta fiind și dorința șefei Comisiei Europene, dar care nu este „o obligație”.

Mi-aș dori să fie o femeie, pentru că, ați văzut, președintele Comisiei Europene a spus că ar vrea să aibă un echilibru între comisarii bărbați și comisarii femei. Ar fi necesară o femeie, dar nu este o obligație. Vom discuta”, a subliniat liderul PSD.

Fii social. Împărtășește știrile bune cu prietenii tăi!